Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου

30/11/2015

Απαντώντας σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, σήμερα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, ο Υπουργός δήλωσε: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον κ. Βγενόπουλο ότι ακολουθούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με την κυπριακή οικονομία και το καλύτερο που έπρεπε να είχε πράξει ο ίδιος, θα ήταν να συνεργαστεί με τις κυπριακές διωκτικές αρχές, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα ή αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Με τη συνεργασία αυτή θα μπορούσε ο κ. Βγενόπουλος να δώσει όλες εκείνες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων, έχοντας και την ευκαιρία ο ίδιος να υποστηρίξει τη δική του θέση, χωρίς να νιώθει ότι πιθανό να παραβιάζεται, όπως ισχυρίζεται, το τεκμήριο της αθωότητας.
Οι κυπριακές διωκτικές αρχές ακολουθούν κατά γράμμα το κυπριακό δίκαιο, λαμβάνουν πάντοτε υπόψη όλες τις αρχές δικαίου, οι οποίες διασφαλίζουν μια δίκαιη δίκη, και δεν βλέπω τον λόγο να συντρέχει οποιαδήποτε ανησυχία από τον κ. Βγενόπουλο ή τον οποιοδήποτε άλλο, ο οποίος μπορεί να εμπλέκεται σε αυτού του είδους τις υποθέσεις. Μόνο μέσα από τη συνεργασία που μπορούν να επιδείξουν θα διευκολυνθεί η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων, για τις οποίες έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως Κύπρος να διαλευκανθούν». Καταλήγοντας ο κος Νικολάου επισήμανε ότι εκείνοι για τους οποίους θα προκύψουν στοιχεία από τα οποία θα στοιχειοθετείτε ότι είναι υπαίτιοι για διάπραξη ποινικών αδικημάτων θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις