Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Γενικός Διευθυντής


 Ανδρέας Γρηγορίου
Αναπληρωτής Γενικός ΔιευθυντήςΑπό τις 19 Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Ανδρέας Γρηγορίου ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως μέχρι την ημερομηνία τοποθέτησης μόνιμου Γενικού Διευθυντή, με Απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, μετά από σύσταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γρηγορίου γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1965. Αποφοίτησε από το Η΄ Λύκειο Λεμεσού το 1983. Υπηρέτησε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά και στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ’ όπου πήρε το πτυχίο Οικονομολόγου από το Οικονομικό Τμήμα το 1988. Το 2006 πήρε το μεταπτυχιακό τίτλο (Master) στη Δημόσια Διοίκηση (MPSM) από Cyprus International Institute of Management(CIIM).

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα από το 1988 μέχρι το 1992 και στη συνέχεια ξεκίνησε την καριέρα του στη Δημόσια Υπηρεσία.
Προσλήφθηκε στη θέση Βοηθού Φοροθέτη στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων το 1992 και εργάστηκε μέχρι το 1993. Στη συνέχεια προσλήφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων στη θέση Εξεταστή Τελωνείων το 1993 και εργάστηκε μέχρι το 1996. Το 1996 προσλήφθηκε ως Λειτουργός στην Υπηρεσία Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και εργάστηκε μέχρι το 2002. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του αποσπάστηκε στη Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 1999 – 2001.

Το Νοέμβριο του 2002, προσλήφθηκε στη θέση Ανώτερου Λειτουργού, Υπεύθυνου για Οικονομικά και Νομικά θέματα στο τότε νεοσύστατο Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) όπου εργάστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2008. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του , είχε μεταξύ άλλων και την ευθύνη για τη ρύθμιση του Τομέα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στην Κύπρο με την ενσωμάτωση των Κοινοτικών Οδηγιών στην εθνική νομοθεσία.

Το Φεβρουάριο του 2008 διορίστηκε Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.


No documents found


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης