ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Υπουργός

Γιώργος Λ. Σαββίδης

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Βιογραφικό σημείωμα Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως


Ο κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης γεννήθηκε το 1959. Κατάγεται από την Αμμόχωστο όπου κατοικούσε μέχρι το 1974. Έκτοτε διαμένει στη Λεμεσό. Διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, έχει σπουδές Νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Exeter), όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons) και στη συνέχεια αναγορεύτηκε σε Barrister στο Middle Temple.

Άσκησε ενεργά την δικηγορία για 35 χρόνια σαν ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος Δικηγορικού Γραφείου με γραφεία στη Λεμεσό και Λευκωσία και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος του International Bar Association (IBA) και διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υπoεπιτροπών του διεθνούς αυτού σώματος, ενώ διοργάνωσε στην Κύπρο διεθνές συνέδριο του IBA.

Ο κ. Σαββίδης υπήρξε Πανελληνιονίκης και κάτοχος Παγκύπριας επίδοσης στο Άλμα εις Ύψος με τα χρώματα του Γυμνασιακού Συλλόγου Ευαγόρας (Γ.Σ.Ε.) Αμμοχώστου, του οποίου διετέλεσε και Γραμματέας. Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Κύπρου στο Στίβο.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών.


No documents found


© 2012 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως