ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Δηλώσεις για το θέμα διορισμού νέου Επιτρόπου Διοικήσεως

29/03/2017

Το σκεπτικό βάσει του οποίου το Υπουργικό Συμβούλιο εισηγήθηκε τον διορισμό της κας Μαρίας Στυλιανού - Λοττίδη για τη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως, επεξήγησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου στο πλαίσιο τη σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Απαντώντας σε ερώτηση, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ανέφερε ότι έχει καταθέσει το σκεπτικό που υποστηρίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σε περίπτωση που η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι αρνητική, όπως προνοεί η νομοθεσία, θα υποβληθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο θα ξανασυνέλθει με την ίδια διαδικασία να εξετάσει το θέμα και να υποβάλει νέα εισήγηση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε περίπτωση που η απόφαση της Βουλής είναι θετική, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στον διορισμό του ατόμου αυτού, συμπλήρωσε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο θα υπάρξουν και μετά άλλες διαβουλεύσεις με τη Βουλή, ο κ. Νικολάου είπε ότι η διαδικασία καθορίζεται στο Νόμο και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη διαδικασία αυτή όσες φορές χρειαστεί.

Σε ερώτηση εάν τέθηκε ζήτημα καταλληλότητας της κας Στυλιανού – Λοττίδη, ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι εξηγήθηκε το σκεπτικό για το οποίο προτάθηκε το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως