Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Δηλώσεις για το θέμα διορισμού νέου Επιτρόπου Διοικήσεως

29/03/2017

Το σκεπτικό βάσει του οποίου το Υπουργικό Συμβούλιο εισηγήθηκε τον διορισμό της κας Μαρίας Στυλιανού - Λοττίδη για τη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως, επεξήγησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου στο πλαίσιο τη σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Απαντώντας σε ερώτηση, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ανέφερε ότι έχει καταθέσει το σκεπτικό που υποστηρίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και σε περίπτωση που η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι αρνητική, όπως προνοεί η νομοθεσία, θα υποβληθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο θα ξανασυνέλθει με την ίδια διαδικασία να εξετάσει το θέμα και να υποβάλει νέα εισήγηση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε περίπτωση που η απόφαση της Βουλής είναι θετική, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στον διορισμό του ατόμου αυτού, συμπλήρωσε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο θα υπάρξουν και μετά άλλες διαβουλεύσεις με τη Βουλή, ο κ. Νικολάου είπε ότι η διαδικασία καθορίζεται στο Νόμο και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη διαδικασία αυτή όσες φορές χρειαστεί.

Σε ερώτηση εάν τέθηκε ζήτημα καταλληλότητας της κας Στυλιανού – Λοττίδη, ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι εξηγήθηκε το σκεπτικό για το οποίο προτάθηκε το συγκεκριμένο πρόσωπο.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης