Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας έχουν αναπτύξει στενή και αποτελεσματική συνεργασία

21/06/2017

Τη συνέχιση της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας κ. Yevhenii Volodymyrovych Yenin, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Yenin στην Κύπρο.

Καλωσορίζοντας τον κ. Yenin, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι με το Γραφείο της Εισαγγελίας της Ουκρανίας υπάρχει μια καλή συνεργασία, η οποία έχει αναβαθμιστεί μετά και από την τελευταία επίσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας τον περασμένο Νοέμβριο. Και πρόσθεσε: «Τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν την Εισαγγελία της Ουκρανίας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ως αρμόδια αρχή είναι η αμοιβαία εκτέλεση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που σχετίζονται με τη διερεύνηση υποθέσεων που εκκρεμούν είτε στην Κύπρο είτε στην Ουκρανία. Τέτοιες υποθέσεις έχουν σχέση με την οικονομική δραστηριότητα προσώπων, που γίνονται μέσω διαφόρων εταιρειών, αλλά και με άλλα αδικήματα, όπως είναι οι απαγωγές παιδιών.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας στην Κύπρο, είχαμε αποφασίσει να ορίσουμε σημεία επαφής των δύο χωρών και έκτοτε η ανταπόκριση στα διάφορα αιτήματα που υποβάλλονται και από τις δύο χώρες, προωθούνται από τους παραλήπτες τους με πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την αποτελεσματική και ουσιαστική συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα, εκφράζοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα του αναφορικά με την κατάσχεση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων τα οποία είχαν διαφύγει από την Ουκρανία σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ανευρέθηκαν χάριν στην στήριξη και πληροφόρηση που παρείχε το κυπριακό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Αυτό το άνευ προηγουμένου ευχάριστο αποτέλεσμα επιστροφής περιουσίας που κλάπηκε με παράνομο τρόπο από την Ουκρανία, αποδεικνύει ότι οι αρχές της Κύπρου και της Ουκρανίας είναι προσηλωμένες στον αγώνα για καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ότι θα προωθήσουν ακόμη περισσότερο τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής στη συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Yenin και επανέλαβε την ευγνωμοσύνη της χώρας του για την ανεκτίμητη βοήθεια που παρείχε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, ο κ. Yenin είπε ότι αναμένει την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της χώρας του θα προωθήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα και αποτελεσματικά γίνεται τα αιτήματα που αποστέλνονται από μέρους των κυπριακών αρχών.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης