Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ανακοίνωση αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν τη μη διεξαγωγή του final four στην Κύπρο

18/01/2017

Σε συνέχεια των σημερινών δημοσιευμάτων, καθώς επίσης και των τοποθετήσεων των προέδρων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) και της Ομοσπονδία Πετόσφαιρας της Ελλάδας (ΕΣΑΠ) κατά τη χθεσινή διάσκεψη τύπου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να τονίσω ότι τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν από την πλευρά της Πολιτείας για μη διεξαγωγή του final four στην Κύπρο αφορούσαν αποκλειστικά ζητήματα ασφάλειας, τα οποία εγέρθηκαν από την πρώτη στιγμή από την Αστυνομία.

Υπογραμμίζεται ότι οι ανησυχίες και οι επιφυλάξεις της Αστυνομίας για τα θέματα αυτά, πηγάζουν από την πληροφόρηση που λήφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για αυξημένη πιθανότητα επεισοδίων, αλλά και ιδιαίτερα ανησυχητική πληροφόρηση που λήφθηκε από το Υπουργείο. Υπενθυμίζεται το γεγονός ότι σε αντίστοιχους αγώνες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχουν συμβεί πολύ σοβαρής μορφής περιστατικά βίας, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς ή και θάνατο προσώπων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση των διαφόρων πληροφοριών έγινε από την Αστυνομία, η οποία έκρινε ότι από τη διεξαγωγή του final four στην Κύπρο θα προέκυπταν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, τα οποία δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά.

Τονίζεται ότι η Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την αρνητική θέση της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, στο πλαίσιο των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν για συζήτηση του θέματος. Πρόσθετα, το Υπουργείο ενημέρωσε γραπτώς την ΚΟΠΕ για τη θέση του, ήδη από τις 06 Δεκεμβρίου, αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε από την Ομοσπονδία για την πρόθεση φιλοξενίας της υπό αναφορά διοργάνωσης. Ταυτόχρονα, είχα προσωπικά τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ αλλά και με άλλους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, κατά την οποία μετέφερα τους προβληματισμούς και τις πληροφορίες που είχαν ληφθεί από την Αστυνομία, εξηγώντας τους κινδύνους που υπάρχουν για τη δημόσια ασφάλεια. Ας σημειωθεί ότι για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας όσο και με τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, οι οποίοι αναγνώρισαν τις ανησυχίες μας για τα ζητήματα ασφάλειας, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εισηγήθηκε τη ματαίωση των αγώνων. Παράλληλα και οι δύο ενημερώθηκαν μέσω γραπτής επιστολής στην οποία αναλύονται οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες μας, καθώς επίσης και το σκεπτικό της απόφασης.

Παρά το γεγονός ότι η ΚΟΠΕ ενημερώθηκε εξαρχής και ακολούθως κατ’ επανάληψη για τις ανησυχίες που υπήρχαν για τα θέματα ασφάλειας, δυστυχώς παρατηρώ ότι ορισμένοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τη ματαίωση της διεξαγωγής της διοργάνωσης ως προσωπική μου εμμονή της τελευταίας στιγμής. Επιθυμώ να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας παραμένει προτεραιότητα για το Υπουργείο και ότι η Αστυνομία είναι αποκλειστικά αρμόδια να αξιολογεί την επικινδυνότητα και να αποφασίζει για την ασφαλή διεξαγωγή οποιουδήποτε αθλητικού γεγονότος.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης