Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τις θρησκευτικές ομάδες στο πλαίσιο προώθησης των μεταρρυθμίσεων στο Οικογενειακό Δίκαιο

12/09/2017

Τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις ειδικά σε ό,τι αφορά θέματα διαζυγίων και τις σχέσεις των γονέων με τα τέκνα συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, με τον Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων, Khoren Doghramadjian, ολοκληρώνοντας τη σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί με εκπροσώπους όλων των θρησκευτικών ομάδων.

O κ. Νικολάου ανέφερε, σε δηλώσεις του:

«Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεργάτες του, παρών ήταν και ο Βουλευτής της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν, όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές που προωθούμε για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου και ειδικότερα για τις διαδικασίες του Οικογενειακού Δικαστηρίου, σε μια προσπάθεια όπως όλες οι υποθέσεις που αφορούν διαζύγια, ακόμη και των θρησκευτικών ομάδων, να εκδικάζονται από το οικογενειακό δικαστήριο, αντί από τα επαρχιακά δικαστήρια.

Πιστεύουμε ότι αυτή η ενιαία ρύθμιση των διαδικασιών έκδοσης διαζυγίου, όπως ρυθμίζονται και οι υπόλοιπες διαδικασίες για τα θέματα γονικής μέριμνας, διατροφών, κλπ, με ανάθεσή τους στο εξειδικευμένο οικογενειακό δικαστήριο, θα βελτιώσει όχι μόνο τη διαδικασία αλλά θα προσφέρει βελτιώσεις σε όλα τα θέματα και πολύ δε περισσότερο στην προστασία των συμφερόντων του παιδιού».

Ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου γίνεται ύστερα από 15 χρόνια που ήταν η τελευταία τροποποίηση, και είναι πάρα πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζει η κοινωνία, μετά τα όσα αρνητικά έχουμε περάσει και την απαίτηση να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση και προστασία στα συμφέροντα του παιδιού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στην προσέγγιση του Αρμένιου Αρχιεπισκόπου, σημειώνοντας ότι οι εισηγήσεις αντιμετωπίζονται θετικά αλλά θέλουν, όπως είναι πολύ σωστό, να τα συζητήσουν τόσο με τη Θρονική Επιτροπή της Αρχιεπισκοπής όσο και με τον Πατριάρχη των Αρμενίων.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές ΒιβλιοθήκεςΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Eναρξη Εκστρατείας Προώθησης των Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Δικτυακή Πύλη «Η Ευρώπη σου»: Πρακτικός Οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ.

YKA Κοινωνικές Ασφαλίσεις