Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως οργανώνει ημερίδα με θέμα «Ριζοσπαστικοποίηση των νέων: Το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο»

22/11/2019

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε συνεργασία με τον ερευνητικό οργανισμό CARDET διοργανώνουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 8:30 π.μ., ημερίδα με θέμα «Ριζοσπαστικοποιήση των νέων: Το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Η ημερίδα έχει ως στόχο την παρουσίαση και συζήτηση των δεδομένων, προκλήσεων αλλά και μέτρων που λαμβάνονται ως προς την ριζοσπαστικοποίηση των νέων σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα διεξαχθεί στη Δημοσιογραφική Εστία, στην Λευκωσία.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (Εθνικός Συντονιστής Αντιτρομοκρατίας) κ. Ανδρέας Ασσιώτης και ο Βοηθός Αρχηγός κ. Χρήστος Μαυρής. Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με παρουσιάσεις εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Τμήματος Φυλακών για το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τη Ριζοσπαστικοποίηση καθώς και τις δράσεις που διενεργούνται στο σωφρονιστικό ίδρυμα στη χώρα μας.

Ακολούθως, λειτουργοί του CARDET θα κάνουν μια καταγραφή των συμπερασμάτων που εξήχθησαν από την έρευνα που έχει διενεργήσει το Κέντρο για τη ριζοσπαστικοποίηση των νέων στην Κύπρο και πανευρωπαϊκά καθώς και για το πώς το Διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει πεδίο και μέσο ριζοσπαστικοποίησης.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση σε πάνελ με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Υπουργείου κ. Ανδρέα Ανδρέου, της Αναπληρώτριας Ανώτερης Λειτουργού του Τμήματος Φυλακών κ. Αθηνάς Δημητρίου, του Διεθνολόγου και Συνιδρυτή του Geopolitical Cyprus κ. Γιάννη Ιωάννου και της Λειτουργού Νεολαίας Α’ του ΟΝΕΚ κ. Μαρίας Χριστοδούλου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Youth Empowerment and Innovation Project”, το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+. Εντάσσεται επίσης στις δράσεις που το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διενεργεί για την ενημέρωση των στελεχών του και του κοινού για την ενίσχυση της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Εθνικής του Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας.Σχετικά Αρχεία:

Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Invitation 26.11.19.pdf

Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες