ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ (PNR), ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ, ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2017

12/09/2017

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Για σκοπούς εναρμόνισης με τις διατάξεις της οδηγίας 2016/681, αναφορικά με τη χρήση των δεδομένων που περιέχονται στις καταστάσεις επιβατών για την πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη τρομοκρατικών και σοβαρών εγκλημάτων(PNR), το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, έχει ετοιμάσει Νομοσχέδιο για μεταφορά των υποχρεώσεων της εν λόγω οδηγίας στο ημεδαπό νομικό πλαίσιο. Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία Εθνικής Μονάδας επεξεργασίας στοιχείων επιβατών, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη λήψη των στοιχείων από τους αερομεταφορείς και θα προβαίνει στην αναγκαία ανάλυση κινδύνου για σκοπούς πρόληψης τρομοκρατικών και σοβαρών εγκλημάτων.

Παρατίθεται το σχετικό νομοσχέδιο, με σκοπό την υποβολή παρατηρήσεων το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2017, ώστε να οριστικοποιηθεί και προωθηθεί περαιτέρω. Παρακαλούμε όπως τυχόν σχόλια/παρατηρήσεις αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση lhadjivasiliou@papd.mof.gov.cy.


Σχετικά Αρχεία:


Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως