Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Βρίσκεστε στη Σελίδα: Αρχική Σελίδα Ειδήσεις

Ειδήσεις


Επίσκεψη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μετά τη χθεσινή πυρκαγιά

27/02/2018

Λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε, χθες, σε κτήριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο, όπου συγκάλεσε σύσκεψη με την Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και τον Διοικητικό Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να γίνει ο προγραμματισμός ώστε να επισπευθούν οι επιδιορθώσεις για αποκατάσταση και να μπορέσει το Δικαστήριο να επαναλειτουργεί απρόσκοπτα το συντομότερο δυνατόν.

Κατόπιν της αξιολόγησης που έγινε, ο κ. Νικολάου ενημερώθηκε ότι από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα μπορούν να χρησιμοποιούνται οι πλείστες από τις αίθουσες που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά, θα απομονωθεί ο χώρος ο οποίος έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Επιπρόσθετα, λόγω του ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στον χώρο όπου φυλάσσονταν τεκμήρια των υποθέσεων, καθώς και λόγω του ότι εκκρεμεί η εγκατάσταση της αψίδας ελέγχου στο συγκεκριμένο κτήριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ο κ. Υπουργός ζήτησε όπως αξιοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς η παρουσία των λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας ώστε να επιλυθούν άμεσα αυτά τα ζητήματα.

Ο κ. Νικολάου ενημερώθηκε για τις ζημιές καθώς και για την πορεία των ερευνών που συνεχίζονται ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, οι οποίες έχουν καταδείξει μέχρι στιγμής ότι η φωτιά ξέσπασε μέσα από τον χώρο των Δικαστηρίων, γεγονός που αποκλείει το να προέκυψε από εγκληματική πράξη.


Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Από 1η Οκτωβρίου οι ποινές αλλάζουν

Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς

Απαλλαγή Ορισμένων Δημοσίων Εγγράφων απο την Υποχρέωση Επισημείωσης (Apostille) βάσει του Κανονισμού ΕΕ2016/1191

Πιστοποίηση με Apostille Δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Brexit και Κύπρος

JCC - Fines

APOSTILLE

ΙMI - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Δήλωση Απορρήτου

IMI

Μητρώο Ορκωτών Μεταφραστών

Αστικές Πτυχές της Διεθνούς Απαγωγής Παιδιών

Διαμεσολάβηση

Πυρκαγίες - Παγκύπριος Αριθμός

Η δικαιοσύνη με ένα κλικ

Ασφαλές Διαδίκτυο

Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου

Κυπριακές Βιβλιοθήκες