ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις

Μήνυμα Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου για το Πάσχα

13/04/2017

Με την ευκαιρία των Αγίων ημερών του Πάσχα, εύχομαι τα ύψιστα νοήματα της πίστης, της αγάπης και της αλληλεγγύης να λυτρώσουν τις ψυχές όλων και να μεταδώσουν ακόμη πιο ηχηρά φέτος, το μήνυμα της ελπίδας, της ειρήνης και της αισιοδοξίας, σε μια δύσκολη περίοδο όπου η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης έχει δεχθεί τρομοκρατικές επιθέσεις, δοκιμάζοντας τους πιστούς και τον απανταχού χριστιανισμό.

Προστατεύοντας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής των ανθρώπων, τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών και ενεργώντας στο πλαίσιο των νόμων, των αρχών και των αξιών της Δημοκρατίας, οι αρχές ασφαλείας της χώρας θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους, με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση, εντατικοποιώντας τα μέτρα ασφάλειας στους δρόμους, σε ναούς και εκκλησίες εν όψει των εορτών του Πάσχα. Τις ημέρες που ο εσταυρωμένος Χριστός θυσιάστηκε για τους ανθρώπους, ας επιδείξουμε ορθή οδική συμπεριφορά και με το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τον καθένα μας, ας μην επιτρέψουμε οι στιγμές οικογενειακής και προσωπικής ευτυχίας να χαθούν στην άσφαλτο, λόγω απερισκεψίας και αλόγιστης συμπεριφοράς.

Το Ιερό Πάσχα μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με δύναμη και θάρρος απέναντι στα προβλήματα, θα βρούμε τη διέξοδο από τις δεινές δοκιμασίες. Με επιμονή και σταθεροί στην πορεία μας, μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για πρόοδο και περαιτέρω ανάπτυξη. Όλοι μαζί, ας στηρίξουμε τις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για εθνική ανάσταση, ώστε να θωρακίσουμε το παρόν και να κληροδοτήσουμε στο μέλλον, ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, ανάπτυξης και δημιουργίας για το σύνολο του κυπριακού λαού.

Πίσω

© 2012 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως